A gyakorlás bajnoka: Kinizsi!

Bajnokság

Nem sokkal ezelőtt SilverMage indított egy fórumos versenyt, én pedig szerveztem hozzá kiegészítésképpen egy felkészítő tréninget. Az eredményes felkészülést némileg nehezítette, hogy az általam gonoszul csak gyakorlófeladatnak nevezett rejtvények jóformán az egész közösségen kifogtak. Aztán jött egy bizonyos másik verseny, és az egész szépen elfelejtődött.

Három héttel később már senki nem sejtett semmit.

"Azt hiszem, értem a logikádat." - mondta Kinizsi a rejtvénynek. A rejtvényen szereplő Otto von Bismarck hitetlenkedve nézett rá vissza.

Pár másodperccel később már az egész közösség megtudta a megfejtéseket. "Ne!" - kiáltották egy emberként - "Azokat privát üzenetben kell elküldened!" De már késő volt.

Kinizsi nem egyszerűen megoldotta a rejtvényeket, hanem obliterálta őket. Rájött, hogy a falfestmény nem Hóruszt, hanem Rét ábrázolja, nevén tudta hívni a virágot, és mindezek után hat perc alatt elintézte a terminátort is a csokival. Ez azt jelenti, hogyha valaki, aki kezdetektől fogva gondolkodott volna rajtuk, ugyanabban a pillanatban rájött volna, akkor Kinizsi 5000-szer gyorsabban oldotta volna meg. Ezen rendkívüli teljesítményét elismerendő a rámruházott hatalmamnál fogva "rejtvényölő" rangot kap. Gratulálok hozzá!

Továbbá emlékezzünk meg SilverMage-ről és Nymmel-ről, akik dacolva a kihívással elsőként oldottak meg sikeresen egy-egy rejtvényt.

Most pedig mindenki menjen vissza, ahonnan ezek előkerültek, mert van még ott valami perzsa uralkodó, meg egy nagy rakás bástya.

Részemről megoldva a perzsa uralkódós-bástyás rejtvény, csak privátba küldtem el. Rajz is készült hozzá.

írta Jf. Tasz, Wesnoth-i Üdvözlettel Wink A Nagy-Óceán Járójának kapitánya Star
a 2013-as és a 2015-ös MWB bírója-szervezője és a Facebook kezelője

Jf. Tasz képe
Jf. Tasz
Adminisztrátor
Szerkesztő
Csatl.: 2010. 05. 15.
Hely: Nagy-Óceán, hajófedélzet, kapitányi lakosztály

     A verseny ötlete még mindig áll, de most gimi miatt rendkívül elfoglalt vagyok, így leghamarabb október végén fogok versenyt szervezni Sad

     "...és a legjobb tulajdonságom az hogy mindkét lábam egyforma, különösen a bal." - Bakos Bernadett, 2013. december

SilverMage képe
SilverMage
Csatl.: 2015. 04. 04.
Hely: Az én tartózkodási helyem nem publikus, viszont tudom hogy TE épp hol tartózkodsz, és ezt ki tudom használni ellened.

@SilverMage: Sebaj, akkor addig legalább van ismét két hetem, hogy gondolkozzak azokon az egybetűs agyrémeken.

Horus képe
Horus
Adminisztrátor
Magyar Bajnok 2009
Magyar Bajnok 2013
Magyar Bajnok 2015
Csatl.: 2007. 04. 24.
Hely: az n-edik és n+1-edik határkör között
Új hozzászólás