Back to top

MWB 2017 Megbeszélés

169 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
MWB 2017 Megbeszélés

Mivel elkezdődött a 2017. évi Bajnokság részleteinek megbeszélése, úgy éreztem itt az ideje létrehozni ennek is a megfelelő felületet.

yanosz
Offline
Last seen: 1 év 9 hónap
Csatl.: 2009. 02. 17. 19:30
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Akkor mindjárt fel is vetnék egy kérdést, bár sokak véleményét ismerem, mivel nem új.

Érdemes lenne-e megengedni más nemzetbeli játékosok részvételét?

Mégpedig olyan típusú lebonyolítással, hogy a bajnokság bizonyos szakaszában két szálra bomlik a bajnokság: az addig állva maradt magyar játékosok küzdenek a "Magyar bajnok" címért, a játékban maradt mezőny pedig (a játékban maradt magyarokkal együtt) a "Magyar bajnokság győztese" címért.

Mivel nem javaslat, csak felvetés, ezért most nem sorakoztatok fel érveket sem ellene sem mellette, ezt tegyétek meg ti.

A milyen térképen, beállításokkal, stb. vitát még korainak tartom, Horus és társai ugyanis gőzerővel dolgoznak bizonyos fejlesztéseken :)

 

potyi
potyi képe
Offline
Last seen: 3 hónap 2 hét
Csatl.: 2014. 10. 11. 16:55
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Szerintem jó ötlet. Aki annyira akar jönni és külföldi léttére beregisztrál ide annak nyugodtan megengedhetjük szerintem. Csak a kérdés az hogy ha egy külföldi győzne, akkor az mijen bajnoki címet kapna.

Viszont én nem nagyon tudok nekik sajnos tolmácsolni.

Persze előbb meghalgatom a többiek véleményét is hogy szerintük is jó ötlet-e hogy jöjjenek.

scharon
scharon képe
Offline
Last seen: 8 hónap 1 hét
Csatl.: 2015. 05. 17. 16:30
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Nekem semmi bajom nincs vele... Amíg nem nekem kell egyedül magamnak tolmácsolni, és válaszolni, addig nincs probléma :)

Legyenek inkább becsületes ellenfeleim, mintsem becsvágyóak, és nyugodtabban fogok aludni éjszakánként.

Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Én őszintén szólva megtartanám az itteni Bajnokságokat (Torna, na az másik történet) tisztán magyarnak. Aki tud magyarul és külföldi (ilyenek nem sokan vannak) az persze jöhet. Szerintem az újabb játékosoknak is jó, ha inkább itt először magyarokkal találkoznak és játszanak. Tegyük fel, hogy beregisztrál a zöldfülű Pistikenyócázhuszonhét a Bajnokságra, aki az iskolában angolból még csak a számokat tanulta, sokkal több esélyt látok rá, hogy magyarok között megszereti a játékot és a Közösség hangulatát, aztán marad.
Főleg mostanában a nemzetközi közösségben is gyakran szerveződnek versenyek, épp most is fut egy és nem kétlem hogy lesz még pár. Minden eddiginél könnyebb most bekapcsolódni az ottani vérkeringésbe is.

A fajhátrányos javaslatról én nem tudok elképzelni olyan forgatókönyvet, ami elfogadható lenne, de halljuk a javaslatokat, ki tudja... Mindenesetre én itt is a pályaváltásokban látom a megoldást. Vegyük például a sokak által gyűlölt perzsekény-élőholt összecsapást. Általános megközelítés, hogy az Élőholt OP mert mekkorát sebez a tanítvány. És ez érthető is a Den of Onis, Hamlets és Sablestone Delta féle térképeken nevelkedett generációtól. Szerintem ez tipikusan olyan helyzet, ahol a pályákkal van a baj, nem a felállással. Ugyanis ezeken tényleg nem nagyon van esély, ha az élőholt nem kezd el gúlokat spammelni és tudja hova kell kattintani, hogy az egységei öljenek. Ellenben egy modernebb, kidolgozottabb pályán, mint pl. a Swamp of Dread, a Clearing Gushes, vagy akár a Hellhole, már teljesen kiegyenlített a csata, hiszen a perzsekények is tudnak végre rendesen manőverezni, nem egy szűk csőben fagynak halálra. Általános pályakonzervatív megközelítés (bizonyos szempontból érthető is), hogy hú hát a régi pályák azok jók, az újakkal szemben viszont sokkal kritkusabbak vagyunk. Nos, a régiek semmivel sem jobbak, sőt általában rosszabbak. Azért tűnnek olyan fene igazságosnak mert azokat már megszokta a nép nyóc vagy akárhány év alatt. És általában nem is esik le, hogy a pályával van a gond. Ugyanez a helyzet az Északiak vs Perzsekények csatával, teljesen pályafüggő kaland, ahol az orkok tudnak rendesen rohamozni, megállíthatatlannak tűnnek, ahol nem, hát ott a meccs inkább egy disznópörkölésre emlékeztet. Ezért kell a fent említett középutas pályákból több... Fura, mostanában az Élőholtak is erősebbeknek tűnnek olyan pályákon, ahol rendesen ki tud jönni, mennyire lassúak azok mocsok fapásztorok. (Lásd a döntő utolsó meccsét.) Az egyetlen felállás amire pályákkal talán semmilyen orvosságot nem tudunk nyújtani, az a Hűséges vs Knalga, az minél tágasabb annál pocsékabb a törpének.

Amúgy igen, pályapokalipszis van (A kifejezést csakis a két szó összeolvasztásával szabad használni, egy a-val, az úgy sokkal menőbb. Egyébként angolul még jobb - mapocalypse.) Horus és én is 3-3 pályát gyártottunk a közelmúltban, az úgy 6 (7 ha a Hellhole-t, 8 ha a TG-t is beleszámoljuk) és nem kétlem hogy lesz több. Persze egyelőre még tesztelni kell őket, de a legtöbb ígéretesnek tűnik, pozitívak a top-játékosok visszajelzései.
Egyébként (ne hajítsuk azonnal a köveket) én a pályacsomag összeállításánál nem feltétlenül pártolom a demokráciát. Örömmel venném, ha a Közösség bizalmat szavazna a tapasztalt játékosoknak és ők állííthatnák össze a repertoárt, ahogy jónak látják. Lehet hogy kicsit bugyuta példa, de levesfőzésnél sem a vendégek döntik el, melyik gomba kerüljön bele az ételbe. A hozzá nem értő többség mondhatja, hogy hát annak ott milyen szép piros a teteje és milyen szép fehér pöttyök vannak rajta, az tetszik. Ehelyett okosabb megkérdezni valakit, aki ért hozzá.
Az már jó jel, ha valaki nem úgy értékel egy pályát hogy tetszik-nem tetszik, hanem balanszos vagy nem az. Én is tudok mondani pályát, amit személy szerint nem szeretek, de balanszosnak tartom és ezért szerintem be kell kerülnie.

A tükörreformot teljesen pártolom. Ha nem hoztátok volna fel előttem, akkor én tettem volna meg. Szerintem véletlenszerűvel induló játékosnak mindenképpen legyen meg a joga, hogy megvétózza a tükröt, a választottasban már nem vagyok ilyen biztos. Ezzel ugyanis gyakorlatilag megfosztja az ellenfelét attól, hogy a 6 faj egyikét kapja. Tegyük fel hogy egy választott perzsekény kerül szembe egy véletlenszerűvel. A véletlenszerű pedig egy gyíkhordával szépen le akarja rohanni, de úgy, hogy amikor kiderül a tükör, már látszik, hogy itt egy év alatt sem lehet majd felmosni a választott perzsekény maradványait. Nem lenne túl igazságos, ha itt újranyittathatná, hiszen az ellenfél egyértelműen a véletlenszerű fajból származó előnyét használta ki. De erről még lehet vitatkozni, hogy kikristályosodjon a dolog.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

negusnyul
negusnyul képe
Offline
Last seen: 4 hónap 5 nap
Csatl.: 2008. 10. 28. 17:37
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Volt már olyan, hogy egy külföldi játékos szeretett volna csatlakozni valamelyik bajnoksághoz, akkor ezt a többség nem akarta.

potyi
potyi képe
Offline
Last seen: 3 hónap 2 hét
Csatl.: 2014. 10. 11. 16:55
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Összesen 4 fajhátrány van ha jól tudom:

"Élőholt ---> Perzsekény" Főleg a hideg támadású árnyak tanítványa miatt

"Perzsekény ---> Ember" Főleg a szúró ellenállású gyíkok miatt

"Ember ---> Törpe" Főleg a lovasok miatt

"Törpe ---> Tünde" Főleg a törpe harcosok miatt.

 

Az ötödik lenne a " Törpe ---> Élőholt" de az elmúlt időszak tapasztalatai alapján törpök ellen az élőholtak nincsenek annyira hátrányban mint a tündék.

 

Mivel a készítők még nem javították ki a játékon belüli fajhátrányt, ezért az alábbi 3 javaslat közül kéne eldönteni, hogy melyik lenne a legjobb arra hogy bekerüljön a szabályzatba. Persze arra is jó esély van hogy egyikből se lesz szabály mert ha a játékosok több mint 20%-a nem-et mond akkor nem vezetem be.

 

1: Fajhátrány teljes újranyítása:

Ha két véletlennel induló játékos közül az egyik fajhátrányban van, akkor azt a meccset újra kell nyitni, amíg nem sorsolódik ki egy normális felállás. Úgy kell újranyitni mint a tükröt.

Előny: Ezzel biztos hogy nem lesz olyan meccs a bajnokságon, ahol valaki fajhátrányból kikap.

Hátrány: Eléggé megszaporodik az újranyitások száma, ami akár időigényes lehet, ezen kívűl a törpök és az emberek csak 3 fajjal kerülhetnek össze.

 

2: Fajhátrányos visszavágó:

Ha valaki úgy győz, hogy az ellenfele fajhátrányba volt, akkor ő a győzelméért 3 pont helyett csak 1,5 pontot kap. Ezután le kell játszani ugyanazon a pályán még egy meccset, de itt nem véletlennel kell lenni, hanem mind két játékosnak azzal a fajjal, amivel az ellenfél volt az előző meccsen. Persze ezért a visszavágóért is 1,5 pont jár függetlenül attól hogy ki győz, mert a pont egyensúlynak nem szabad felborulnia. (Persze ha az első meccsen az győz aki fajhátrányba volt, akkor az 3 pontot kap és nincs fajhátrányos visszavágó)

Előny: Egy ilyen visszavágó lehetőséget ad arra hogy a vesztes bebizonyítsa azt hogy képes győzni fordított esetben.

Hátrány: A +1 meccs több időt igényel, meg az esetek többségében a fajhátrányos veszít, ezért ha a két meccs kioltja egymást akkor a harmadik meccs dönti el a végeredményt, és hát az sose jó ha egyetlen meccs miatt dől el valakinek a sorsa.

 

3: Kitartás:

Ha valaki fajhátrányban van és vesztésre áll de a a 25-ik körben sikerül életben tartania a vezért aki a várban van, akkor a vereségéért nem 0 pont jár hanem 1 pont. Azért kell a várban állnia a vezérnek, hogy ne lehessen kijátszani ezt a szabályt azzal hogy valaki fel megy a pálya sarkában levő Bükkhegységbe.

Előny: Ez motivációt ad a fajhátrány miatt vesztésre álló félnek arra, hogy ne adja fel mert van miért harcolni.

Hátrány: Ha a vezér pont a 24-25-26 körben hal meg akkor viták keletkezhetnek hogy a szerencse volt az egész, továbbá a törpe vs tünde harc az főleg álló háború, ezért ott a 25 napot valószínűleg jóval feljebb kell emelni.

 

Ezt a 3 ötletemet találtam esélyesnek a rengetegből és persze csak véletleszerű fajoknál lépnek érvénybe.

Mivel a hátrányuk olykor elég komoly lehet, ezért teljesen megértem és elfogadom azt is hogy ha egyiket se akarjátok a bajnokságon.

Ha valamelyik ötlet mégis tetszeni fog szinte mindenkinek, akkor azt a szabályt pontosítani fogom hogy eggyértelmű és hibamentes legyen.

Persze ha ezeken kívül is van javaslat azt is elmondhatjátok.

Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Hát ez az... ez csak egy vélemény hogy melyek a hátrányos felállások. A Perzsekény vs Hűségesben lefogadom, hogy a többség a Hűségest tartja erősebbnek. Én személy szerint balanszosnak gondolom, nincs egyik oldallal sem bajom. Az Élőholt vs Lázadó viszont nem szerepel a listán, csak én változtattam meg az elmúlt időszakban a véleményemet kissé ezzel kapcsolatban, abban biztos vagyok hogy 9/10 játékos továbbra is rémesen kiegyensúlyozatlannak tartja, talán joggal.

Szépíthetném a dolgot, de kimondom kerek-perec: szerintem ez egy halva született ötlet.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Horus
Horus képe
Offline
Last seen: 1 év 6 hónap
Csatl.: 2007. 04. 24. 02:00
Re: MWB 2017 Megbeszélés
 1. Bármikor játszanék inkább hűséges vs perzsát, mint élőholtat lázadók vagy knalga ellen. Ne tetézzük a természetes igazságtalanságot mesterségessel is.
 2. Ez nem teljesen megvetemedett ötlet, de csak ha általánosítjuk. Tehát a második meccs mindig legyen ugyanannak a fajpárnak a fordítottja, és ez nem egy extra meccs, hanem a kötelező adag. Annyi a bökkenő, hogy nem teljesen azonosak a feltételek azon esetben, ha a fajok ismertek, értsd knalga és még inkább élőholt ellen akár nagyon prímán fel lehet készülni, ha első körtől ismert. ElderofZion és potyi persze gondolom bizonyíték, hogy ez nem AKKORA hátrány. Azért is működhet, mert az első fordulókban a játékosok egyébként is pont kettőt játszottak egymás ellen. Erről még van értelme beszélni, mert a dupla választott fajról talán kijelenthető, hogy a kisebbik rossz, mint ha valaki dupla béna fajpárosítás miatt esik ki.
 3. A mutatvány megvalósítása abszolút pályafüggő, az meg, hogy mi számít a Bükkségbe való elcsatangolásnak, relatív.

Meglátjuk, mit gondol a nép a kettes pontról.

scharon
scharon képe
Offline
Last seen: 8 hónap 1 hét
Csatl.: 2015. 05. 17. 16:30
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Azt mondanám nem rossz, viszont ha ez a kötelező adag, akkor mindenképpen a 2. kört választottal játszuk választott ellen? Akkor a választást igazából ki is lehet szedni a rendszerből és mindenkit véletlenszerűre lehet pakolni. Különben ott a felesleges bonyolítás/jobb szót nem tudok rá/, hogy az ellen, aki választottal indul, az ellen ez nem érvényes, hiszen ott a választott fajú nem vált fajt, az ellen marad véletlenszerűn. Akkor itt nincs is a 1.5 pontos rendszer. A pontok tehát elcsúsznak, később, előrefelé haladva ez nagyobb probléma lehet.
Nem tudom érthető-e, ahogy leírtam :)

Legyenek inkább becsületes ellenfeleim, mintsem becsvágyóak, és nyugodtabban fogok aludni éjszakánként.

Ijas0
Ijas0 képe
Offline
Last seen: 1 év 8 hónap
Csatl.: 2016. 08. 18. 21:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Így mint civil játékos,én a 2. lehetőségre szavaznék,de kissebb módosításokkal,pl. az utotlsó 5 mérkőzésnél ne legyen az hogy a tök jó játékosok kiakadjanak azon,hogy fajhátránnyal vesztettek,hiszen ők (ti) vannak(vagytok) olyan ügyesek hogy legyőzzétek az ellenfelet.Meg az is igaz,hogy pálayfüggő...

    
marabu
marabu képe
Offline
Last seen: 8 hónap 1 hét
Csatl.: 2015. 07. 06. 20:33
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Szerintem ne legyen egyik módosítás se. Volt már olyan, hogy a hátrányban lévő játékos nyert, és nem mindenkinek ugyanaz a véleménye a hátrányos párosításokról.

Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Már leírtam a véleményemet, de eszembe jutott még valami: egy ilyen szabály hasonlítana a tüneti kezelésre, amiről nem éppen pozitív dolgok jutnak az eszünkbe. A problémát a gyökerénél kell megszüntetni, vagyis ki kell egyensúlyozni a játékot. Ami már folyamatban van. Addig meg jobb ha tűrünk.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

potyi
potyi képe
Offline
Last seen: 3 hónap 2 hét
Csatl.: 2014. 10. 11. 16:55
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Krogennek zseniális ötlete támadt a fajhátrányra:

Vétózás:

Minden játékos aki véletlenszerű fajjal indul a bajnokságon, ki jelenthet egy faj összepárosítást, amit meg akar vétózni. A bajnokság végéig nem változtathatja meg.

Ha a meccsen a megvétózott fajpárosítás van, akkor ezt a meccset újra kell nyitni, addig, amíg egy nem megvétózott fajpárósítás lesz. Persze csak akkor kell újranyitni, ha a fajhátrányt az kapta aki megvétózta a meccset.

Pl.: Szamanta nem akar a perzsekényekkel lenni ha az ellenfél élőholt fajjal van. Ha a gép mégis neki sorsolja a perzsekényeket, az ellenfélnek meg az élőholtat, akkor újra kell nyitni a meccset addig, amíg nem lesz egy másik fajjal. Persze ha Szamanta élőholtal van, ellenfele perzsekénnyel akkor nem szabad újranyitni, kivéve ha az ellenfél is ezt a faj összepárosítást vétózta meg.

Ha a két játékos közül legalább az egyik választott fajjal van, akkor nem működik a vétózás.

 

A vétőzás előnye: Így mindekni maga dönti el hogy ki melyik faj összeállítást tartja a leghátrányosabbnak, és elfogja kerülni mindenki a bajnokságon azt, amitől a legjobban tart.

Hátránya: Szerintem még nincs. Ha mégis lenne akkor írjátok le.

 

Ez egy nagyon jó ötlet, remélem mindenki támogatja.

Ijas0
Ijas0 képe
Offline
Last seen: 1 év 8 hónap
Csatl.: 2016. 08. 18. 21:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Remek ötlet,csak annyi hogy akkor mindig kell megfigyelő.:p

    
scharon
scharon képe
Offline
Last seen: 8 hónap 1 hét
Csatl.: 2015. 05. 17. 16:30
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Nem feltétlen. Meg lehet várni amíg meg nem látják egymást. Vagy, ha valaki tud WML-ben ilyet programozni, azt is meg lehet próbálni, hogy addig egy módosítót összedobni arra, hogy szóljon az ilyen vétózandó párosításoknál (kb., mint a MirrorMate, csak itt a játék előtt bepipálod az adott párosításokat, és ha ilyen van, akkor szól) :)

Legyenek inkább becsületes ellenfeleim, mintsem becsvágyóak, és nyugodtabban fogok aludni éjszakánként.

SilverMage
SilverMage képe
Offline
Last seen: 8 hónap 2 hét
Csatl.: 2015. 04. 04. 14:38
Re: MWB 2017 Megbeszélés

     Mind remek ötlet ami itt olvasható, csak így tovább emberek! :D
     (Jómagam pillanatnyilag nem tudok hasonlóval szolgálni, de mielőbb megkísérlem!)

     "...és a legjobb tulajdonságom az hogy mindkét lábam egyforma, különösen a bal." - Bakos Bernadett, 2013. december

yanosz
Offline
Last seen: 1 év 9 hónap
Csatl.: 2009. 02. 17. 19:30
Re: MWB 2017 Megbeszélés

2. pont:

Fajhátrányos visszavágó: életképesnek tűnik az ötlet, én annyit módosítanék rajta, hogy csak akkor kell a következő meccset fordított felállással lejátszani, ha a vesztes ezt kéri. Számomra nem világos, hogy ugyanazon a térképen kellene-e lejátszani, vagy az maradna véletlenszerű?

 

Igen, én is inkább hűségessel lennék perzsekény ellen, mint fordítva.

Élőholttal pedig nem szívesen látok a túloldalon sem lázadókat, sem knalgát.

A vétózást jó ötletnek tartom. Ki vállalja, hogy nem az élőholt vs perzsi felállást vétózza meg? :)

A pontjutalmat a meccsben maradásért nem érzem bajnokságra valónak, egy tornán kísérleti jelleggel ki lehet próbálni, hasonlón már én is gondolkodtam. Egy mindenki vs mindenki típusú pontgyűjtögetős tornán lehet, hogy feldobná kissé a meccseket.

Tudom csak álmodozás, de én szívesen látnék egy olyan fejlesztést, hogy kezdésnél a fajválasztásnál nem egy lenyíló listából kell egyet választani, hanem minden választható faj mellett van egy checkbox és a bejelölt fajokból véletlenszerűen kapok egyet.

Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Tudom, hogy kicsit önteltnek fog hangzani, de én csak és kizárólag saját ötletemet, a vétózást tartom elképzelhetőnek és elfogadhatónak. Miért...? Mert az összes többi esetben nem maga a játékos dönt, hogy melyik matchupot tartja hátrányosnak. Lehetne a visszavágós meccset kombinálni a vétózással, de ez meg nagyobb terhet helyez azokra a játékosokra, akik rossz felállást kaptak és nem mindenkinek van erre ideje. Pl. aki előnyben van csak azért ne kelljen még egy meccset játszania mert az ellenfele zokni fajt kapott. Meg szerintem ne félpontozzunk.

A lényeg az, hogy ami kiegyensúlyozatlan az kiegyensúlyozatlan, ami meg nem, az nem. Ezek tények, csak a játékosok közül senki nem tudja megállapítani, hogy pontosan mi és mennyire. Ezért lenne botorság akárkire is rábízni, hogy döntse el, mi kiegyensúlyozatlan és mi nem az, jóllehet páran elég jól meg tudnánk mondani. Ha a közösség megszavazná, na az még rosszabb lenne. Elnézést, de ebben a kérdésben ne érjen ugyanannyit egy kezdő szava mint egy profié. Nekem pl senki ne mondja meg, hogy melyik fajpárosítás igazságtalan, el tudom én dönteni magam. *egoista mód off*

Az egyetlen helyes megoldás az, ha mindenki eldönti maga, mit tart a legigazságtalanabbnak. A kezdők nyugodtan kérhetnek tanácsot a profiktól. Egyébként én biztos hogy nem a perzsi-élőholtat fogom választani. Az csak a hibás pályakoncepciók miatt lett borzalmas. Vagy hűséges-törp vagy törp-élőholt lesz a nyertes jó eséllyel.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Most hogy a Bajnokságra megindult a jelentkezés, nem ártana tisztázni pár dolgot, eddig viszont jórészt az új vétószabályra korlátozódott a diskurzus.

Megválaszolandó kérdések: (Ezek közül pár dologról már volt beszélgetés, de a publikumnak is jó lenne tudni róla.)
 - Kik lesznek a szervezők? Eddig csak potyiról tudunk, egy ember viszont nem igazán tud lebonyolítani egymaga egy Bajnokságot, legalább 2 illene, hogy legyen.
 - A rendszer változik-e? A 2016-os elég jól bevált, de esetleg lehetnek más ötletek.
 - Meddig tart pontosan a jelentkezés? (Vagy kb.)
 - Mikor kezdődik maga a verseny? (Szintén, legalább kb.)
 - Lehet-e kiemeléssel élni és ha igen, mennyi a ponthatár? (Ez számomra különösen érdekes kérdés, ugyanis én idén élnék vele.)
 - Játékbeállítások megváltoznak-e? Ha igen, azt is meg kellene beszélni.

 - Térképcsomag. Ezt szándékosan választottam el a többitől. A Sandbox Map Picker elég nagy változásokon ment keresztül az utóbbi Bajnokság óta. A Hungarian Championship Edition, amit még Mint készített nekünk tavaly, már például nem is létezik. A csomag aktuális szerkesztője már nem is ő, hanem Horus. Nem ártana átnézni a jelenlegi csomagokat és ha nincs megfelelő, összeállítani egy újabbat. Aztán készültek új pályák is, amiket esetleg be lehet venni a Magyar Bajnokságra, mert elég nagy népszerűségnek örvendenek, meg azért is mert magyarok készítették őket. (Pontosabban Horus és én.) Tavaly bekerült és jól szerepelt a Hellhole, ennek mintájára ezeken is el lehet gondolkodni. Ezek a pályák a következőek:
Rice Terraces (Horus készítette, része a jelenleg is futó PYRA tornának, népszerű.)
Wellington (Horus készítette, része a jelenleg is futó PYRA tornának, népszerű.)
Karphiol Valley (Én készítettem, része a jelenleg is futó PYRA tornának, összességében népszerű, bár van 1-2 ellenvélemény.)
Necromancer's Hideaway (Én készítettem, lehet benne potenciál, de egyáltalán nincs tesztelve, személy szerint nem ajánlom a bevételét.)
Untainted Paradise (Én készítettem, kevés tesztmeccs volt rajta, erősen alakulóban van. Amennyiben nem lesz a Bajnokságig rajta jelentősen több teszt, nem ajánlom a bevételét, de ez még bőven változhat. Viszont néhány nagy név is látta és eddig rendkívül népszerű.)

Hamarosan feltöltök ide néhány visszajátszást az ezeken a pályákon játszott játékokról, hogy mindenki megismerkedhessen velük egy kicsit.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Itt vannak a visszajátszások, amiket találtam és érdemesnek találtam őket a közzétételre. Némelyik pálya ezen meccsek óta már elég sokat változott (főleg a Wellington és a Karphiol Valley meccsei régebbiek már), de a hangulatuk azért jól megfogható így is. Különösen epikus a KV3 és a W3.
Végül a Necromancer's Hideaway kivételével mindegyik fent említett pályáról sikerült legalább két használható visszajátszást találnom.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

potyi
potyi képe
Offline
Last seen: 3 hónap 2 hét
Csatl.: 2014. 10. 11. 16:55
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Szervezők: Eddig úgy néz ki hogy csak én vagyok, de szerintem yanosz és negusnyul és Krogen fog segíteni.

Rendszer változás: Igyekszem mindent ugyan úgy hagyni, mint a 2016-os bajnokság rendszerében volt. Persze a játékosok száma miatt nem biztos hogy pont úgy fogom tudni elosztani a csapatokat mint ahogy a 2016-os bajnokságon volt. Ha a játékosok száma nem osztható 4-el a muszály egy két 5 fős csapatot csinálni.

Verseny kezdése: 2017.08.05 délután 19:00-kor kezdődik a sorsolás, és ha ennek vége (ez kb. egy-két óra) akkor kezdődik el a verseny.

Kiemelés: Lehet élni vele, 400 a ponthatár, úgy mint tavaly. Visszaraktam ezt a szabályzatba. (Azért vettem ki mert azt hittem hogy senki se fog élni vele, de tévedtem)

Játékbeállítások: Nem változnak. Elég jó volt a tavalyi szerintem. A vétó szabály után eléggé kimerítő lenne még azzal is variálni :D .

 

Térképcsomag: "Sandbox Map Picker" kiegészítő lesz, azon belül meg "Sandbox Adventurous + Competitive Version 8.0" mert ez tartalmazza az új pályákat is. Természetesen ha a többség mást akar, vagy ha megint készül nekünk egy új pályacsomag akkor lehetne arra váltani.

 

A szabályzatban megírtam a fenti módosításokat. Persze igyekszem minél kevesebbszer és minél kevesebbet módosítani a szabályokon, mert eléggé nehéz állandóan figyelni a változásokat.

 

Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Köszönöm a válaszokat. Szívesen segítek a szervezésben, ha nincs más, de csak mint helyettes.

A térképcsomagnál szerintem érdemes lenne megfontolni, hogy idénre is összeállítsunk egy saját csomagot. Az új csomagoknak azért vannak hiányossága, például a Caves of the Basilisk nincs benne a Comp+Adv-ban. Szerintem azért annak helye lenne a Bajnokságon. Időnk meg még van.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

scharon
scharon képe
Offline
Last seen: 8 hónap 1 hét
Csatl.: 2015. 05. 17. 16:30
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Hogy állnak a jelentkezéssel az emberek? Eddig hányan vagyunk?

Legyenek inkább becsületes ellenfeleim, mintsem becsvágyóak, és nyugodtabban fogok aludni éjszakánként.

NymmeL
NymmeL képe
Offline
Last seen: 1 év 1 hónap
Csatl.: 2013. 04. 14. 21:21
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Bajnokság Fülecske --> Jelentkezők (12fő) 

Ijas0
Ijas0 képe
Offline
Last seen: 1 év 8 hónap
Csatl.: 2016. 08. 18. 21:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

12,de ez csak az elje,a nagyok visszavannak

 

    
NymmeL
NymmeL képe
Offline
Last seen: 1 év 1 hónap
Csatl.: 2013. 04. 14. 21:21
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Nem sietik el, hogy elbízzuk magunkat :p .

Ijas0
Ijas0 képe
Offline
Last seen: 1 év 8 hónap
Csatl.: 2016. 08. 18. 21:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Èn mèg nem bîztam el elèggè magam, várjatok mèg 2 hetet
:p

    
Ijas0
Ijas0 képe
Offline
Last seen: 1 év 8 hónap
Csatl.: 2016. 08. 18. 21:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Jeleznèm minden kedves ellenfelemnek,hogy èn csak 1-másfèl ôrát tudok játszani huzamban

 

    
Krogen
Krogen képe
Offline
Last seen: 7 hónap 2 hét
Csatl.: 2012. 08. 09. 14:53
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Én itt akkor most leszögezem:

 - Vétózással nem élek.

 - Kiemeléssel igen.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

potyi
potyi képe
Offline
Last seen: 3 hónap 2 hét
Csatl.: 2014. 10. 11. 16:55
Re: MWB 2017 Megbeszélés

Nekem a "Sandbox Adventurous + Competitive Version 8.0" csomag néha nem indul el. Veletek is előfordul?

Arra gyanakszom hogy azért nem indult el nekem, mert az ellenfeleimnek nem volt frissítve, de nem tudom mi lehet az oka.

Mindenesetre majd ha kezdődik a verseny akkor mindenki frissítse a sandbox-ot, ha még nem volt.

Oldalak