Back to top

The Ravagers - új hadjárat az 1.14 szerveren - Magyarul

15 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
WhiteWolf
WhiteWolf képe
Offline
Last seen: 2 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 11. 12. 01:00
The Ravagers - új hadjárat az 1.14 szerveren - Magyarul

 

Sziasztok,

Ismét elkészült egy hadjáratom, ami már elérhető az 1.12-es wesnoth kiegészítők szerverén, The Ravagers néven. Szerk.: Az 1.14-esen is ;)

A hivatalos wesnoth fórum linkje: https://forums.wesnoth.org/viewtopic.php?f=8&t=44930 (lényegében ez látható itt)

A történetről röviden:

Ez a hadjárat egyszerűen a bosszúról szól. Hidegvérrel kitervelt és éveken át vadászott bosszúról, amit egy weldyni sörözőbe betérő kósza mesél el. Az egész történetet az ő szemszögéből halljuk és éljük át, így a történet narrátorunk részegségi állapotának függvényében változik.

A hadjárat Északföldén játszódik, ahol ork fejedelmek váltják egymást hetente, testvér testvér ellen fordul, és a gonosz sosem alszik.

Hallgasd hát meg és éld át Dayton Blackwood, a vándor történetét, ami véren, kínkeserven, és bosszúszomjon át vezet.

Játékelemek:

 • Minden halott egység teteme a pályán marad
 • Az egységeg véreznek találat esetén (élőholtakból potyognak a csontjaik)
 • A nagyon sérült egységek vércsíkot húznak a pályán
 • Hang-szinkron a saját egységeknek kiválasztás, mozgatás, és toborzás során
 • Alkohol: minél többet iszik a narrátor, a történet annál kacifántosabbá válik
 • 3 új faj: Ravager, Sötét tünde és Északi Barbárok, valamint rengeteg extra egység a létező fajokhoz
 • Speciális ellenségek, minden ork kapitány és hadúr egyedi erősségekkel és gyengeségekkel bír
 • Speciális vezér: az elején mi választhatjuk ki a vezér hadi kiképzésének típusát

Screenshotok a hivatalos fórumon találhatóak.

Legfrisebb verzió:

 • Wesnoth 1.12-re: 1.0.19a
 • Wesnoth 1.14-re: 1.1.8

A hadjárat 25 pálya hosszú, középhaladó nehézségi szinten lett kiegyensúlyozva, 4 különböző nehézségen, könnyűtől rémálomig.

A hadjárat az 1.12-es szerveren magyarul is elérhető, az 1.14-es új kiadás fordítása erősen hiányos de folyamatban van.

 

Akinek van kedve próbálja ki, bármilyen kritikát, észrevételt, megjegyzést szívesen fogadok, a játékkal és a magyar szöveggel kapcsolatban is :)

 

WhiteWolf
WhiteWolf képe
Offline
Last seen: 2 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 11. 12. 01:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren

Volt, hogy én se hittem hogy befejezem, de sikerült, és a hadjárat végre magyar fordítással érhető el a kiegészítők szerveréről :) (Letölteni továbbra is The Ravagers címen lehet)

WhiteWolf a wesnoth.org fórumain is (korábban napoleon)

Horus
Horus képe
Offline
Last seen: 2 év 1 hét
Csatl.: 2007. 04. 24. 02:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

Ha az itt leírtak igaz szavak, akkor talán ez a legkínosabb módon figyelmen kívül hagyott magyar fejlesztés, ami valaha a fórumra került. Én nem vagyok egy nagy kedvelője az egyszemélyes wesnothnak, de ezt még én is kipróbálnám. A sors iróniája, hogy a jelenlegi gépemen nem fut a játék elfogadható sebességgel, így nekem is másokra kell hárítanom a műelemzést. Ha ez a helyzet változik, természetesen pótlom.

Mint addon-író kolléga, a prótippem az, hogy sajnos néha rugdosni kell az embereket, hogy élvezzék azt, amit egyébként is élveznének. Szóval ne érezd úgy, hogy nem ugrottad meg a lécet. :bigsmile:

yanosz
Offline
Last seen: 2 év 2 hónap
Csatl.: 2009. 02. 17. 19:30
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

A bajnoki meccsek éppen csak csordogálnak, így hát próbát tettem a hadjárattal, bár nem vagyok ennek a műfajnak sem nagy kedvelője, sem szakértője. A hivatalos hadjáratokat és néhány másikat ezért egykor végigjátszottam, így merek véleményt formálni a műről.

Először a negatívumokat veszem sorra :-)

A narrátor beszédstílusa lehetne sokkal archaikusabb, mind mondatfűzésében, mind a használt kifejezések terén nekem túlságosan mai darab.

A műalkotásban (nem humoros kifejezésnek szántam, tényleg az) egyelőre több kivetnivalót nem találtam.

Igazi mestermunka, kidolgozottságában az általam ismert hadjáratok között a legelsők között van. A háttértörténet felkelti az érdeklődésünket, szeretnénk megtudni a teljes történetet. A részeges mesélő nagyszerű ötlet, a grafika teljesen új színt hoz a mára már kissé megfakult Wesnoth világba, végre vannak új hangeffektek, a zene kellemes, illik ehhez a világhoz.

A játékban megjelenő új egységek és képességek igazi élményt jelentenek. Az első két pályán kissé kótyagosan, vaktában vagdalkoztam velük. Nem ismervén erejüket és gyengeségüket kicsit nehéznek is találtam a küldetést, (pedig óvatosságból a négy nehézségi szintből csak a másodikat választottam), de a harmadik térképen a megadott időkeret fele alatt tiportam le az ork sereget.

Egyelőre eddig jutottam, ha a továbbiakban is marad ez a színvonal, akkor bátran sorolhatjuk ezt a művet a legjobb hadjáratok közé.

 

WhiteWolf
WhiteWolf képe
Offline
Last seen: 2 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 11. 12. 01:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

Az volt a gond, hogy bőven 3000 felett volt a lefordítandó stringek száma, aztán nem haladtam vele, ezért is lett ez így elfelejtve itt, de most talán majd kicsit életre kap a projekt ezen a fórumon is :)

 

A beszédstílus maisága jöhet abból is, hogy magyarul valahogy nekem nem megy annyira az archaikus szövegalkotás. Konkrét javaslatokat szívesen fogadok, akár üzenetben is, de most egy visszajelzés alapján az angol szöveget is kicsit átírom, így következésképp a fordítás is frissülgetni fog alkalmanként :) Ha kerül fel frissítés, arról majd jelzek itt is.

 

Az egységeket remélem hamar megismered, az alaptól sokkal komplexebb mechanikákról lesznek kis tutorialok meg tippek :) Sok sikert a további pályákhoz :)

WhiteWolf a wesnoth.org fórumain is (korábban napoleon)

SilverMage
SilverMage képe
Offline
Last seen: 1 hónap 6 nap
Csatl.: 2015. 04. 04. 14:38
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

     Az itt olvasottakon fellelkesedve én is kipróbálom a hadjáratot :D

     "...és a legjobb tulajdonságom az hogy mindkét lábam egyforma, különösen a bal." - Bakos Bernadett, 2013. december

Enin
Enin képe
Offline
Last seen: 7 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 08. 04. 02:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

A leírás alapján, én is hozzáláttam a hadjárathoz, általában gyorsan eldöntöm, hogy megéri az időt rászánni vagy sem. Az első pályán vagyok még csak túl, a történet már most felkeltette az érdeklődésemet. Az egységek szintén, a sötét elfek mindig is nagy kedvenceim voltak, remélem lesz lehetőségem őket is irányítani. Mivel még nem láttam bele rendesen a történetben nem akarok bővebben írni a hadjáratról, de amint jobban benne leszek, majd jelentkezem.

Nem tudom, még gondolkodom rajta...

Sahblabla
Sahblabla képe
Offline
Last seen: 9 hónap 2 nap
Csatl.: 2013. 10. 26. 22:06
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

Én most tartok a 12. pályánál... nem tudom mennyi időt és energiát öltél ebbe bele de megérte mert mindenestül zseniális lett :) (a leitatás ötlete a kedvencem). Az egyetlen javaslatom, hogy  a kaszabolós részek arányát csökkentsd legközelebb valamelyest és mondjuk valamilyen logikai/diplomáciai/építős részt (mint az egyik előzőben voltak pl az ostromgépek) lehetne betenni a helyére, mivel egy idő után kezd egy kicsit monoton lenni, hogy győzd le az ellenfél vezérét gigacsatákban. Szvsz. az újításaid közül a megfutamodós részre lehetne leginkább ráfeküdni akár még külön erát is gyártani ahol az életerő és a tp mellett van egy harmadik csík is morál néven.

mindenkori volt  Wesnoth-ügyi (korrupt) államtitkár-helyettes úr, (Knalgába száműzetettve folyó hó 32.-én)

NymmeL
NymmeL képe
Offline
Last seen: 1 év 7 hónap
Csatl.: 2013. 04. 14. 21:21
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

Emlékszem régen, ötleteltem ilyen morál mutatón xd.

WhiteWolf
WhiteWolf képe
Offline
Last seen: 2 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 11. 12. 01:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

Enin: Ezt a poént lelövöm ha nem baj :) A sötét tündék egyelőre nem irányíthatóak, ha kijön a Wesnoth 1.14, és portolom oda a hadjáratot, akkor be lesz vezetve egy-két gyökeres változás, amit most nem tudok megtenni mentett-játék kompatibilitási okokból, és így lesz egy új pálya is, ahol lehet majd őket irányítani. Most csak egy csonk van belőle, ha odaérsz fel fogod ismerni, melyik rész ez :)

 

Próbálkoztam korábban komplexebb morál mechanizmusokkal, a probléma mindig az volt, hogy inkább elvett a játékból mint sem hozzátett volna. Még extrán arra figyelni, hogy az embereid egy kulcsfontosságú pozícióban megfutamodhatnak.... inkább sikerült irritálóra mint hasznosra, nem is lett sose publikálva. Ilyesmit inkább egy RPG-be vagy Survival-típusú hadjáratba tudnék elképzelni, és ott is csak az AI-ra vonatkoztatva.

Hajós pályát gondoltam még bele, de nincs igazán olyan rész ahova beleillik :/ Ha valakinek van ellenötlete, azt kíváncsian hallgatom :) Lopakodós pályát szeretnék még egyszer csinálni, de ebbe már nem fért bele, így is durván 2 év +fordítás volt megcsinálni :) Lehet hogy a jövőben lesz még egy kis szösszenetnyi kiegészítő, de nem biztos hogy elkészül, ha igen, abban próbálkozok majd még ilyen ötletekkel, akár a morál továbbgondolásával is.

 

Era egyébként készül / majdnem kész van, de csak annyi, hogy a hadjárat egységeivel lehet majd mint fajokkal játszani, a defaulton kívül lesz Fosztogató, Sötét Tünde, Dorestiek, Északi Barbárok, és Mocsárlakók. Sokkal bonyolultabb MP modokat egyelőre nem tudok írni, az nem igazán az én világom :)

 

WhiteWolf a wesnoth.org fórumain is (korábban napoleon)

scharon
scharon képe
Offline
Last seen: 1 hónap 8 óra
Csatl.: 2015. 05. 17. 16:30
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

No...

Végigjátszottam, és...

 

 

 

NAGYON TETSZETT!!!

A hadjárat maga nagyon jól elkészített, a pályák szépek

A történetről csak jókat tudok mondani (Minden spoiler nélkül nekem a Fejetlen Lovas tetszett a legjobban ;) )

A leitatásról kérdésem: Minden ivás után egy db gonosz tud jönni, vagy véletlenszerűen jönnek ki?

Nekem nagyon tetszett, csak ajánlani tudom

 

Esetleg a még előttem szólókhoz abban tudok kapcsolódni, hogy több diplomácia, logikai feladvány még egy kicsit feldobná. Talán több olyan interkció is vicces lenne, mint ami a végén van ;-)

Legyenek inkább becsületes ellenfeleim, mintsem becsvágyóak, és nyugodtabban fogok aludni éjszakánként.

WhiteWolf
WhiteWolf képe
Offline
Last seen: 2 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 11. 12. 01:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

Köszi :)

( Aki még nem tart itt, annak ez lehet minor spoiler az ivással kapcsolatban: )

Az elmélet szerint minden ivás után véletlenszerű ellenfél jön, de a játék most már, talán a 1.0.14 vagy 15 óta ,regisztrálja kik szerepeltek már, és csak a hátralévők közül választ, tehát minden pályán más lesz, de véletlenszerű. Ez volt a tapasztalat, ugye? :)

 

A játék Wesnoth 1.14-re portolt verziójára valószínűleg a 14. pályát kicsit értelmesebb célokkal átszabom, és az gondolkozós pálya lesz, legalábbis ez a terv :) Illetve egy új pálya biztos érkezik még bele, a 16. nem csak elmesélve lesz, hanem SPOILER SPOILER (szóltam): Narduum szemszögéből végigjátszható lesz, ez biztos, valami csak harcolósnál komplexebb várvédő mechanikával.

WhiteWolf a wesnoth.org fórumain is (korábban napoleon)

WhiteWolf
WhiteWolf képe
Offline
Last seen: 2 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 11. 12. 01:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

Sziasztok,

 

Feltöltésre került egy jó nagy frissítés, az 1.0.18-as verzió.

Rengeteg hiba került javításra, sok pontatlanság lett felülvizsgálva, és jópár új dolog is került a játékba.

Az eredeti angol szöveg jelentős része is felülvizsgálatra került, amit maximálisan próbáltam a fordításban nyomon tartani, ennek ellenére előfordulhatnak szövegek amik kimaradtak, és angolul jelennek meg. Ha ilyet találtok, kérlek szóljatok :) (az egységleírásokat kivéve, azok még nincsenek lefordítva).

 

Aki még nem kezdte el a hadjáratot - érdemes :)

WhiteWolf a wesnoth.org fórumain is (korábban napoleon)

WhiteWolf
WhiteWolf képe
Offline
Last seen: 2 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 11. 12. 01:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.12 szerveren - Magyarul

Sziasztok!

Bocsi a thread-necromancy miatt, de szólni szerettem volna, hogy a hadjárat elérhető az 1.14-es szerveren. :) Rengeteg változás és újítás került be, csak a legszembetűnőbbek:

 • szabadon bejárható lett a kocsma elvállalható mellékküldetésekkel és mellékszálakkal,
 • most már bármikor lehet inni játék közben, amivel bármely egység fejleszthető, nem csak a hősök, ellenben ellenséges bossok is gyakrabban bukkannak fel ezáltal
 • választható outfitek, egyelőre csak Dayton számára
 • egyedi Legutolsó Szint Utáni Szintlépés: minden egység számára elérhető Elit Képzés
 • és rengeteg új képesség és implementált mechanika, köztük hogy a hármas vagy nagyobb szintű egységeknek kiadhatod, hogy csak sebezzenek de a végső ütést ne vigyék be, így meghagyva a kill-tapasztalati pontját a kisebb egységek számára.

Sajnos a játék fordítása nem került frissítésre. Talán éppen a használhatóság határán van, ugyanis a rengeteg új szöveg miatt erősen foghíjjas. Az új verzió fordítása folyamatban és érkezni fog, de angolul tudók számára bátran ajánlom a nekikezdést, azoknak is, akik az 1.12-es verzió alatt már elkezdték vagy akár végig is vitték.

 

 

WhiteWolf a wesnoth.org fórumain is (korábban napoleon)

WhiteWolf
WhiteWolf képe
Offline
Last seen: 2 hónap 3 hét
Csatl.: 2007. 11. 12. 01:00
Re: The Ravagers - új hadjárat az 1.14 szerveren - Magyarul

Remélem nem baj ha közzéteszem így "rendszeresen" a nagyobb frissítések infóit itt is :)

Az 1.14-es szerveren fent van az új 1.3-as széria, egy új mellékküldetés-sorozattal (+5) pálya és sok újdonsággal. A fordítás úgy kb van meg, szóval angolul tudók előnyben, de talán magyarul és érthetően végig lehet tolni. :)

WhiteWolf a wesnoth.org fórumain is (korábban napoleon)