Nemzetközi Wesnoth Torna

Nemzetközi Wesnoth Torna szerveződik, ahol egy-egy ország Wesnoth Közösségének csapatai mérik össze erejüket egymással!
Természetesen mi, magyarok is meghívást kaptunk az eseményre.

Páran talán már tudtok róla, akik meg nem, azok most megtudják: Nemzetközi Wesnoth Torna lesz, Horus szervezésében, amire a Magyar Wesnoth Közösség is meghívást kapott. Itt nem játékos fog játékos ellen játszani, hanem csapat csapat ellen. A többi résztvevő rajtunk kívül előreláthatólag: olaszok, oroszok és lengyelek. Minden csapat fog játszani a többivel két kört. (A csapatokban 7 vagy 9 játékos lesz, de valószínűbb a 7.) Egy körben a csapat játékosait véletlenszerűen összesorsolják a másikéval, így kialakul 7 db 1v1. Amelyik csapat ebből többet megnyer, az nyeri kört. Nyilván amelyik csapat a végére a legtöbb kört nyeri, a Tornát is megnyeri. Egyenlőség esetén extra kör írható ki, vagy két kiválasztott bajnok küzd meg.
A (várhatóan) 7 teljes jogú csapattag mellett jöhet még maximum 5 tartalékember, akik szükség esetén beugorhatnak. Annyi a megkötés, hogy egy tartalékos legfeljebb háromszor szerepelhet.
Illetve minden csapatnak van egy, a szervező által kinevezett Kapitánya. Feltételek, hogy a Kapitány legyen az aktívabb fajtából való és jól értse és beszélje az angol nyelvet. (Ez a csapattagoknál nem feltétel, a többi csapatban is lesz, aki nem tud angolul, ilyenkor a Kapitányok tolmácsolnak.) Jelen esetben én lettem a Magyar Csapat megbízott Kapitánya, így az én feladatom a csapat összeállítása is. Ez a következőképpen fog történni:

Játékosok garantált hellyel:

Ezek a játékosok automatikusan bekerülnek a csapatba, amennyiben elvállalják a részvételt. Azok tartoznak ide, akik már legalább egyszer voltak Magyar Bajnokok ebben a Közösségben és ezt a címet nem 2008 előtt szerezték, vagy legalább egyszer már elértek 2000 pontot Ladderen ( http://wesnoth.gamingladder.info/ ). (Tehát nem feltétlenül kell az MWK tagjának lenni, elég az, ha valaki magyar és 2000 pontot elért Ladderen.) Mivel ezen játékosok száma éppen eléri a 7-et, arra pedig elég elenyésző az esély, hogy mindenki vállalja (többen is régóta inaktívak), így minden kétséget kizáróan jut hely másoknak is.

Mindenki más:

Mindenki másnak joga van jelentkezni a csapatba. És erre csak bátorítani tudom a Közösség tagjait. Ha sok jelentkező lesz (remélhetőleg így lesz), akkor minitornával fognak eldőlni a maradék helyek. Ha valaki nem jut be a csapatba, tartalékember még mindig lehet. Ha a minitornára nincs igény, vagy kevesebb a vállalkozó, akkor a Kapitány jelenlétében egyéni meccsekkel dőlhet el a bejutó, vagy ha ezt sem akarják, akkor a Kapitány dönt (ez a végső eset és szeretném elkerülni.)
Nem érdemes megijedni a részvételtől. Hivatalos szervert megjárt játékosként mondhatom: az ottani átlagemberek semmivel sem játszanak jobban az átlagos magyaroknál.
Illetve elég szabadidőkímélő is lesz az esemény. Várhatóan minden csapat között 2 kör fog lebonyolításra kerülni, ami összesen 6 meccs emberenként. A Torna valószínűleg október 31-ig lebonyolításra kerül. Ez igazán nem sok játék, még ha lesznek hosszabb mérkőzések is. Akkor is vállalható, ha közben elkezdődik egy Bajnokság. (Bár valószínűleg nem fogják fedni egymást.) 
Apró részlet, hogy a tartalékemberek közé olyan is jöhet, aki nem magyar, de beszéli a nyelvet. Illetve a csapattagoknak regisztrálni kell a hivatalos fórumon kommunikáció végett. Itt nem érdemes megijedni a nyelvtudás hiányától, a Kapitány segít, jelen esetben én.

Időkorlát egyelőre úgy néz, nem lesz, ha viszont mégis, akkor igen hosszú. Tehát a lassabb játékosoknak sem kell aggódniuk.
Pálya véletlenszerű, a jelenleg népszerű Sandbox Map Picker lesz használatban. (A konkrét pályák névsorával még nem tudok szolgálni, előfordulhat változás.)
Választott fajjal és vezérrel természetesen lehet indulni.
Megengedett kiegészítők:
MirrorMate
Plan Your Advancement
CorpseMod
Choose Your Flag (megengedett de nem javasolt)
A garantált hellyel rendelkező játékosokat, az utóbbi időben aktivitást nem mutató, de magas ranglista ponttal vagy hírnévvel rendelkező játékosokat, illetve a jelenleg aktív tagokat üzenetben is felkeresem.

Bármilyen kérdéssel forduljatok hozzám, akár itt, akár privát üzenetben! Ha valamit most kifelejtettem volna, az hamarosan kiderül és be lesz pótolva.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor

Jól hangzik, még átgondolom, hogy jelentkezek-e. Az biztos, hogy már nagyon régen játszottam és fel kell frissíteni a tudásom Smile

Van valami központi topik a hivatalos fórumon (gyorsan ránéztem de nem láttam ilyet)?

negusnyul képe
negusnyul
Adminisztrátor
Csatl.: 2008. 10. 28.

Erről Horust kell kérdezni, ő a szervező, én csak "Mr. Hungary" vagyok. Smile

Egyébként a játéktudás senkinél ne legyen akadály a jelentkezésnél. Egyrészt nem olyan félelmetesek azok a külföldi ellenfelek, a bajnokaik sem erősebbek a mieinknél. Másrészt úgyis lesz valószínűleg egy minitorna (gyakorlásnak sem utolsó), ha azon valaki bekerül a csapatba, akkor egyértelműen ott is a helye, sőt tartalékosok is kellenek.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor
Én szívesen jelentkezem, bár szerintem én csak rontanám a csapat esélyeit... legalábbis ha az eddigi egyetlen bajnokságom végeredményére gondolok Smile
Legyenek inkább becsületes ellenfeleim, mintsem becsvágyóak, és nyugodtabban fogok aludni éjszakánként.
scharon képe
scharon
Szerkesztő
Csatl.: 2015. 05. 17.
Hely: Morogor
Én is szívesen jelentkezem akár a hetes keretbe vagy tartalékosnak... Itt az ideje hogy a sah-módszer külföldi hírnévre is szert tegyen Laughing out loud . Ui.: Azt lehet tudni kb mikor kezdődik?

mindenkori volt  Wesnoth-ügyi (korrupt) államtitkár-helyettes úr, (Knalgába száműzetettve folyó hó 32.-én)

Sahblabla képe
Sahblabla
Szerkesztő
Csatl.: 2013. 10. 26.
Hely: van hogy otthon, de van hogy nem

A kezdést nehéz megmondani, de szerintem még augusztusban lehet rá számítani. És akkor mondjuk legyen augusztus 16. éjfél a mi végső dátumunk, addig lehet jelentkezni a csapatba. Utána még ugye lehetséges minitorna meg miegymás.

Egyébként elég jól haladunk a jelentkezőkkel, ami örömteli, fél nap alatt elég sokan összegyűltünk:

Automatikusan jogosult játékosok, akik eddig vállalták:
Horus
szdik570
Krogen

Többiek, akik érdeklődést mutattak:
negusnyul
NymmeL
scharon
Sahblabla

Zsemle (tartalékosnak jelentkezett, csapattag csak végszükség esetén lenne)

Mint látszik, fél nap alatt túl is léptük a hetes számot, ez mindenképpen reménykeltő!

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor

Ha szükség van rám akkor lehet rám is számítani!

ikomizo képe
ikomizo
Szerkesztő
Csatl.: 2011. 11. 02.
Hely: Földön vagy föld alatt

Engem ne hagyjatok már ki semmi képpen:))) Jó az ötlet!!!!

Solymos Réka képe
Solymos Réka
Csatl.: 2013. 07. 11.

Akkor jelentkezek tartalékosnak, és ha nincs más megyek bajnoknak Smile

Legyenek inkább becsületes ellenfeleim, mintsem becsvágyóak, és nyugodtabban fogok aludni éjszakánként.
scharon képe
scharon
Szerkesztő
Csatl.: 2015. 05. 17.
Hely: Morogor

Halihó mindneki

Szíves engedelmetekkel, én is részt vennék ebben, remélem kapok lehetőséget a bizonyításra!

Mit kell tennem ehhez?

 

Matyi
Csatl.: 2015. 09. 21.

Semmit, amit tenned kell, azt már megtetted, jelezted hogy részt vennél. Augusztus 16. után lesz eldöntve a csapat és a tartalékosok személye, most már borítékolhatóan minitornával. Ennek részleteiről mindenki időben tájékoztatva lesz, aki addig jelezte részvételi szándékát és nem csapattag automatikusan.

És akkor megragadnám az alkalmat valami másra is: augusztus 13. szombat este 18:00-tól tartunk egy gyakorlónapot, mindenkire számítunk!

Szerk.: a gyakorlást természetesen a 0x64.org szerveren tartjuk.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor
Rendben állok elébe Smile ! Mondjuk egész 18. Ig nem leszek gépközelbe, így szombaton se, de ez nem az jelenti hogy alábbhagyott az érdeklődésem.

mindenkori volt  Wesnoth-ügyi (korrupt) államtitkár-helyettes úr, (Knalgába száműzetettve folyó hó 32.-én)

Sahblabla képe
Sahblabla
Szerkesztő
Csatl.: 2013. 10. 26.
Hely: van hogy otthon, de van hogy nem
Én is jelentkezek! Mármint a bajnokságra nem a gyakorlólapra.
marabu képe
marabu
Csatl.: 2015. 07. 06.
Hely: A nagy óceánon túl (hol a kurta farkú kismalac túr)

Sziasztok!

 

Nincs sok időm, de tartalékként beszállnék én is. Ha tudok, segítek a csapatnak:) 

kinizsi képe
kinizsi
rejtvényölő
Csatl.: 2008. 12. 23.

Ha valaki még emlékszik arra, hogy a bajnokság végén ígértem egy nagy bejelentést, akkor nekik jelzem, hogy ez lett volna az. Kissé csúszott ugyan, de nem felejtődött el.

Szeretném megköszönni Krogennek, hogy vállalta a megtisztelő felkérést! Sokat kellett egyezkednem a többi országgal, végül a sajátommal tudtam a legkevesebbet.

A hivatalos oldalon fóruma egyelőre nincs, azt csak azután nyitom meg, hogy véglegesítettük a szabályzatot. Épp ezért ha valakinek van valami konstruktív javaslata a szabályokat illetően, itt megteheti, sőt, ha kell, szavazásra bocsátjuk.

Azt, hogy a játéktudás szintje nem akadály, én is külön hangsúlyoznám. Direkt azért állapítottam meg a csapatok méretét ilyen nagyban, hogy lehetősége legyen minden aktívnak bekerülni, és ne azoknak a kiváltsága legyen, akik eleve rendszeres játékosok, netán laddereznek is. A lengyeleknek és az olaszoknak éppúgy fejtörést okoz, hogy hány embert tudnak összehozni, egyedül az oroszok ráznak ki csuklóból 9+5 játékost, de ha élhetek szubjektív véleménnyel, ők is verhetőek. A csapat összeállításának sem kell túl szoros határideje legyen, mert a többieknek lassabban fog csak menni.

Ami pedig az összeegyeztethetőségét illeti a mi bajnokságunkkal, szerintem nem gond még az sem, ha októberben ér csak véget. Aki a nemzetköziben játszik, az valószínűleg azért a krém, és addig az újoncok meg simán játszhatják a selejtező köröket. Nem hinném, hogy sokakat érintene egy rövid átfedés.

Horus képe
Horus
Adminisztrátor
Magyar Bajnok 2009
Magyar Bajnok 2013
Magyar Bajnok 2015
Csatl.: 2007. 04. 24.
Hely: azt csak a parlamentben szoktak
Pár napig bem jelentkezek be, és máris nemzetközi tornát szerveztek úgy, hogy azelőtt alig írtunk fórumra? Szemét banda Laughing out loud Persze ettől még jelentkezek Laughing out loud

     "...és a legjobb tulajdonságom az hogy mindkét lábam egyforma, különösen a bal." - Bakos Bernadett, 2013. december

SilverMage képe
SilverMage
Csatl.: 2015. 04. 04.
Hely: Az én tartózkodási helyem nem publikus, viszont tudom hogy TE épp hol tartózkodsz, és ezt ki tudom használni ellened.
Francba, és gépközelben is csak vasárnap leszek. Angry

     "...és a legjobb tulajdonságom az hogy mindkét lábam egyforma, különösen a bal." - Bakos Bernadett, 2013. december

SilverMage képe
SilverMage
Csatl.: 2015. 04. 04.
Hely: Az én tartózkodási helyem nem publikus, viszont tudom hogy TE épp hol tartózkodsz, és ezt ki tudom használni ellened.

Mivel úgy látom, hogy sokaknak nem jó a szombat, ezért vasárnap este 18:00-kor IS tartunk egy gyakorlónapot.

Más:

Egy kis összefoglaló az eddigi jelentkezőkről:

Automatikusan jogosultak:
Horus
Krogen
szdik570
Solymos
Berez (bizonytalan, végső döntés aug. 16-ig)

Többiek:
NymmeL
Sahblabla
Matyi
marabu
SilverMage
negusnyul
ikomizo

Többiek, akik inkább tartalékembernek jelentkeztek:
Zsemle
scharon
kinizsi

Persze aug. 16-ig bármin lehet módosítani, ha valaki meggondolja magát és mégsem tartalékos, hanem csapattag szeretne lenni (vagy fordítva), csak jelezni kell.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor

Sziasztok.

Szeretnék jelentkezni tartalékosnak.

Sajnos nem vagyok elég jó a top 100-hoz, de nagyon szívesen beszállok a versenyre ha lesz hely nekem.

Általában minden nap délután 6-tól érek rá.

A játékban már potyi-HUN a nevem.

Az angol tudásom nulla alatt van, de van egy ismerősöm aki éjjel nappal tolmácsol nekem. A neve Google Fórdító Laughing out loud (Persze tudom, hogy általában rosszul tolmácsol, de vészhelyzet esetére jó.)

potyi képe
potyi
Szerkesztő
bajnokság szervező
Csatl.: 2014. 10. 11.
Hely: Naprendszer

Sziasztok!

Mint azt privátban már jeleztem Krogennek, a torna érdekelne, viszont jelenlegi játéktudásom alapján (= nem vagyok éppen "gyakorlatban") nem igazán érzem azt, hogy korrekt lenne az automatikus jogosultsággal élnem. Így erről, ha van rá lehetőség, akkor szeretnék lemondani, ellenben én magam is jelentkeznék a csapatba a nem kiemelt játékosokkal, s az említett minitorna vagy egyéni meccsek során kívánom megmérettetni magamat a bejutásért. 

berez képe
berez
Magyar Bajnok 2010
Csatl.: 2007. 07. 10.

Sziasztok!

 

Én is szivesen részt veszek, feltéve ha bekerülök a csapatba Smile

"Bármikor, amikor a csüggedés lesz rajtam úrrá, csak arra gondolok, hogy a történelemben az igazság, és a szeretet mindig győzedelmeskedett. Voltak ugyan zsarnokok, és gyilkosok, és volt idő, amikor legyőzhetetlennek tűntek, de végül mindig elbuktak..."

pintercsabi
Csatl.: 2007. 05. 07.
Hely: Budapest

Berez: Rendben, nem látom akadályát a dolognak, akkor te is a többiekkel mérkőzhetsz.

Viszont indoklásként a kiemelésre jogosult játékosoktól csak Berez indoka méltányolandó és fogadható el, gyakorlásért vagy a játék öröméért senki ne mondjon le a kiemelésről, mert itt a cél nem dicsőség vagy a győzelem (terveim szerint nem is lesz győztese a minitornának), hanem a csapatba kerülés. Aki tehát rendszeresen játszik, vagy bízik a képességeiben, ne mondjon le a kiemelésről.
És akkor megragadom az alkalmat valami másra: A minitorna azoknak lesz szervezve, akik a csapatba akarnak kerülni, legalább tartalékemberként. Ha valaki az eredményei alapján bekerülne, de aztán kijelenti, hogy csak a játék öröméért vett részt és nem akar sem csapattag, sem tartalékember lenni, arra nagyon csúnyán fogunk nézni.
A minitorna rendszeréről majd a jelentkezők fényében később lesz tájékoztatás. (Ötletek viszont bármikor jöhetnek, nekem is van pár, de nyitott vagyok.)

Ja és aki szeretne gyakorolni, esetleg rá is ér, az ne feledje, hogy 18:00-tól találkozó a magyar szerveren!

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor

Sikeres gyakorlónapot zárhatunk, holnap (azaz vasárnap, aug. 14.) 18:00-tól is gyülekező a magyar szerveren!

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor

Jelentkezem a minitornára.

yanosz
Szerkesztő
bajnokság szervező
Csatl.: 2009. 02. 17.
Hely: itt

     Krogen: A csúnya nézéses posztoddal kapcsolatban: minekután jelenlegi játéktudásommal nem hiszem, hogy bekerülhetek a csapatba, úgy gondolom, bátran jelentkezhetek a minitornára a játék öröméért is, legfeljebb majd csak nézőként leszek ott.

     "...és a legjobb tulajdonságom az hogy mindkét lábam egyforma, különösen a bal." - Bakos Bernadett, 2013. december

SilverMage képe
SilverMage
Csatl.: 2015. 04. 04.
Hely: Az én tartózkodási helyem nem publikus, viszont tudom hogy TE épp hol tartózkodsz, és ezt ki tudom használni ellened.

Jelentkezhetsz, de mivel a legalább(!) három csapattag mellé kell még 5 tartalékember is, mindenkinek jó esélye van a bejutásra legalább oda. Félreértés ne essék, nem arról van szó, hogy nem lehet élvezni a minitornát, tulajdonképpen ez a játék lényege. De aki részt vesz, vállalja, hogy siker esetén a Nemzetközin is szerepet vállal.

Egyébként üdvözlöm yanoszt újra köreinkben, visszatérésed örömteli!

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor

     Vállalok bármit, csak nemigen látom, miben segíthetem a csapatot kemény uccsó előtti bajnoksági szereplésemmel.

     "...és a legjobb tulajdonságom az hogy mindkét lábam egyforma, különösen a bal." - Bakos Bernadett, 2013. december

SilverMage képe
SilverMage
Csatl.: 2015. 04. 04.
Hely: Az én tartózkodási helyem nem publikus, viszont tudom hogy TE épp hol tartózkodsz, és ezt ki tudom használni ellened.

Ma is megy a gyakorlás, még mindig lehet csatlakozni a magyar szerveren.

Egyébként nem feltétlenül kell nekem összehívni egy ilyen összejövetelt, sőt jelen sem kell lennem. Mindenkit bátorítok, hogy szervezzen ilyen gyakorlóalkalmakat, ha akar. Elvégre minél jobban formába kéne jönni.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor

Mostantól, a minitorna kezdetéig legyen minden nap gyakorlás a magyar szerveren 18:00-tól. Nem biztos, hogy én mindig ott leszek, de az eddigi két alkalom alapján talán mindig lesznek páran.

"A lion doesn't concern himself with the opinions of the sheep." - Tywin Lannister

Krogen képe
Krogen
Magyar Bajnok 2014
Magyar Bajnok 2016
Szerkesztő
Csatl.: 2012. 08. 09.
Hely: Morogor

Mi az a hülyeség, hogy automatikusan jogosult játékosok? Tényleg olyan jónak érzik magukat, akkor azon az úgynevezett minitornán is bebizonyíthatják, hiszen akkor úgy sem jelent nekik akadályt, 1-2 gyakorló meccs.

Nem tudom, még gondolkodom rajta...

Enin képe
Enin
Csatl.: 2007. 08. 04.

Mi az a hülyeség, hogy automatikusan jogosult játékosok? Tényleg olyan jónak érzik magukat, akkor azon az úgynevezett minitornán is bebizonyíthatják, hiszen akkor úgy sem jelent nekik akadályt, 1-2 gyakorló meccs.

Enin, csak annyit kérdeznék tőled, hogy tényleg szükségét érzed-e, hogy egy ötfordulós, ellenfelenként három meccses, pezsgőmedencés előbajnokin kiderítsük, hogy Krogen vagy Solymos benne vannak-e a legjobb KILENC magyarban, vagy elkezdhetjük még 2015-ben?

Horus képe
Horus
Adminisztrátor
Magyar Bajnok 2009
Magyar Bajnok 2013
Magyar Bajnok 2015
Csatl.: 2007. 04. 24.
Hely: azt csak a parlamentben szoktak
Új hozzászólás