Kyr menekültek-egy era ötlet

Üdvözletem!

Van egy ötletem. Szeretnék létrehozni egy erat (fejben már készül ;D)
Közlöm az ötletemet:Egyszerű egy új fajjal kezdődik minden. Egyszer csak valami nagy varázslat sikereként, nem is messze kngalgától vagy épp Wesmeretől, egy új faj menekültjei léptek eme világra. Kíreknek nevezik magukat. Nem is igazán különböznek az emberektől, csak "sápadtabbak". Hajuk hófehér, nemes, egyenes a tartásuk és -ami egyben legnagyobb hibájuk- a többség végtelenül büszke. Egy Kyriának nevezett végnapjait járó birodalomból menekültek el, egy olyan helyről amit ők Ynevnek hívnak. E nép több istent imád, s ezek istenek papjainak legnagyobbak hatalmas erővel vannak megáldva. Varázslóikat nagy hatalmuk és mérhetetlen büszkeségükben Hatalmasoknak nevezik. Maroknyian menekültek ide mikor már pusztulás szélén álltak. Most új otthonra vágynak ,amit ha kell erővel szereznek meg. Mégis az orkok és az élőholtak engesztelhetetlen ellenségeik. És egy Orwellának nevezett istenség, aminek szolgáit titokban magukkal hozták a kyrek....

2 dologban egy kis segítséget:
-elsőnek abban hogy a kis képeket(amiket látunk mozgás, támadás közben) hogyan, milyen programmal lehetne alakítgatni (e tudás híján más erákból kell "elvennem")
-másik: azt szeretém megkérdezni hogy valaki el tudná-e magyarázni hogy lehet magát az erát kialakítani(hogy milyen választható faj legyen mint alapban hűségesek, lázadók, hogy hogyan tudom emgmondani melyik faj mit toborozhat, ilyesmiket)

Előre is köszönöm a segítséget.

Halfblood képe
Halfblood
Csatl.: 2011. 08. 16.
Hely: Debrecen

Hasonló ötletek már másokban is felvetődtek. Egészen hasonló például az Aragwaith, ha jól emlékszem az Extended Era nevű kiegészítés tartalmazza őket kompletten. Ha letöltöd és tanulmányozod, a legtöbb válaszodra kérdést kapsz. Van olyan is, hogy egy hadjárat kedvéért kreálnak egy új fajt, pl A new order (Új korszak) itt egy olyan emberi faj van, amiben ork beütés van. Ezt is megnézheted.
Mindenesetre kezdőként inkább egy hadjáratot kellene szerkesztened (elég egy rövidet is, mint a Két testvér meséje), abból is sokat tanulhatsz. Ezt megvizslatva láthatod, hogy állíthatod be pl. a toborzási sort. Elemi dolgokban a legegyszerűbb, ha áttanulmányozol egy konkrét hadjáratot. A WML nyelvet a honlapon (wesnoth.org) találod. Ha angollal problémáid adódnak, konkrét kérdésekben szívesen segítek, de addig is alap, hogy nézd meg, mások hogyan csinálják.

kele

kele képe
kele
Csatl.: 2008. 08. 28.

Az aragwaith-ot tartalmazó extended erát ismerem még van.
Hadjáratot már tanulmányoztam(elsőnek hadjáratot akartam) és volt egy 2 pályás próbám is. bár nem indult el(valamiért azt írta ki:ismeretlen pálya) de sok ismeretem származik belőle.
azért köszönöm a segítséget, belekezdek a tanulmányozásba Smile

Halfblood képe
Halfblood
Csatl.: 2011. 08. 16.
Hely: Debrecen

Gáspár András le fog fejelni.

Horus képe
Horus
Adminisztrátor
Magyar Bajnok 2009
Magyar Bajnok 2013
Magyar Bajnok 2015
Csatl.: 2007. 04. 24.
Hely: üres konzervdoboz

Most miért fejelne le?
cska mert a 2 kedvenc dolgomat a világon össze szeretném hozni? :?:
De ismerős ez a név...Gáspár András...jaa eszembe is jutott Smile A jó öreg Wayne Chapmen Laughing out loud

Halfblood képe
Halfblood
Csatl.: 2011. 08. 16.
Hely: Debrecen
Új hozzászólás