Back to top

Lemmings Plus Plus

4 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Horus
Horus képe
Offline
Last seen: 1 év 3 hónap
Csatl.: 2007. 04. 24. 02:00
Lemmings Plus Plus

Wikipedia cikk a Lemmingsről

Lemmings... azt hiszem, sokaknak be sem kell mutatni ezt a játékot. A DMA Design 20 éve olyan klasszikust alkotott, amit csak Pac-Mannel, az akkoriban még szőke perzsa herceggel és egy bizonyos vízvezetékszerelővel lehet egy lapon emlegetni. A játéknak és annak folytatásainak mai napig létezik egy kemény magja, akik közül kerültek már ki klónok, pályaszerkesztők, csillió új pálya és egyéb alkalmatosságok; viszont az online, egymás elleni játék nagyon sokáig váratott magára. Egészen pontosan eddig.
Pedig az ötlet egyáltalán nem új, hisz még az alapjátékban is volt hasonló. A játékosok különböző színű lemmingeket birtokolnak, parancsot kiadni csak sajátnak lehet. Az nyer, aki a saját céljába a legtöbb lemminget segíti be, legyen az bármilyen színű. Ez amilyen egyszerűen hangzik elmondva, olyan komplex élesben, hiszen az ellenfél közben minden eszközt bevet, hogy az útvonaladat szabotálja.
Látszik, hogy a játékot rajongók írták, akik tisztában voltak a kétszemélyes játékmód problémáival, úgyhogy eszközöltek néhány fontos változtatást a játék mechanikájában. Korábban egy-egy jól elhelyezett Blocker vagy Digger teljesen ellehetlenítette a játékot, lévén sokkal lassabban lehet rájuk megoldást találni, mint amennyi időt az ellenfél szán rá. Épp ezért az egyik legfontosabb újítás, hogy a Bomber-nek lökéshulláma lett, ami mindenkit prímán a levegőbe hajigál. De új utasítások is bekerültek a palettába: felbukkan a folytatásokból ismert Walker, Jumper és Platformer. A pályák többsége igen ötletes, és nagyon számít a stratégia, a fontos eszközök tartalékolása, így nem fajul az egész klikkelőversenybe. Egyszerre akár nyolcan is játszhatják, azonban ez egy jóformán kihasználatlan lehetőség, mivel csak nagyon kevesen ismerik a játékot, és a hivatalos szerver is jellemzően üresen kong. Jelenleg pedig a fejlesztés is megtorpant, még csak le sem lehet tölteni a hivatalos oldalról.
Ha valaki úgy dönt, hogy ad a játéknak egy esélyt (adjatok), akkor innen letölthető, és ha elegen összegyűlünk, akkor már lehetne időnként magyar játéküléseket tartani. Aki már találkozott a Lemmings-sel, vagy valami pingvines vagy hörcsögös klónjával, annak kötelező a dolog, de mivel játékmenet szempontjából olyat nyújt, amire más játékok nem képesek, ezért tudom bátran ajánlani mindenkinek, aki nem riad vissza a régi grafikájától.

CsatolmányMéret
Csomag ikon lpp2.zip759.88 KB
Csomag ikon lpp1.zip1.85 MB
DigiHero
DigiHero képe
Offline
Last seen: 4 év 9 hónap
Csatl.: 2009. 01. 18. 16:00
Re: Lemmings Plus Plus

Ezt a gamet szeressük bár régen jáccottam vele, nekem is Horzs mutatta:D

DigiHero voltam.

Horus
Horus képe
Offline
Last seen: 1 év 3 hónap
Csatl.: 2007. 04. 24. 02:00
Re: Lemmings Plus Plus

Sajnos a két részletben feltöltött verzió nem működik, és fogalmam sincs, miért... :(

Ha valakit érdekel a játék, az vágjon hozzám egy privát üzenetet és elküldöm az e-mailjére.

Jf. Tasz
Jf. Tasz képe
Offline
Last seen: 2 hónap 5 nap
Csatl.: 2010. 05. 15. 15:42
Pingus

Üdvözlet !

Hallottatok a Pingus-ról ?

  • Lemmings-klón;
  • nem rég, 2011 decemberében adták ki a 0.7.6-os verziót;
  • valamennyi része magyarra is le van fordítva;
  • a sourceforge.net-en fejlesztik, tehát nyílt forráskódú, szabad szoftver.

Magánvélemény: Egyik közepesen ( :) )kedvelt játékom.

:P Próbáljátok ki. Aranyos kis játék. A véleményetekre kíváncsi vagyok...

Kellemes időtöltést hozzá !

írta Jf. Tasz, Wesnoth-i Üdvözlettel ;) A Nagy-Óceán Járójának kapitánya :star:
a 2013-as és a 2015-ös MWB bírója-szervezője és a Facebook kezelője