Back to top

Frogetto & Friends

2 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Udi
Udi képe
Offline
Last seen: 1 év 2 hónap
Csatl.: 2008. 03. 01. 01:00
Frogetto & Friends

Megjelent a Frogatto & Friends 1.0-ás verziója. Ez egy klasszikus, pixeles 2D platform játék, a kód GPL alatt érhető el, a grafika és zene jogait viszont megtartják a készítők. Ez nem akkora katasztrófa, mert Windowsra, Mac OSX-re, Linuxra és egyéb rendszerekre teljesen ingyen letölthető a játék, hamarosan érkezik az iPhone AppStore-ba is, ott viszont valamennyit elkérnek érte.

Több, mint 30 pályát lehet bejárni a játékban, ezért tartalmas szórakozást nyújt. Néhány készítő a wesnothosoknak ismerős lehet: David White (Sirp), Richard Kettering (Jetrel), Ignacio R. Morelle (shadowmaster) is részt vettek a játék készítésében!

Jelenleg Windows és Mac OSX binárison kívül fenntartanak egy Debian és Ubuntu tárolót, de ez sajnos elavult és saját bevallásuk szerint csak ideiglenes. A forrásból való fordítás viszont nem nehéz, néhány boost, libsdl könyvtár, ccache és libz kell, minden pontosan le van írva egy INSTALL fájlban, viszont néhány függőséget kihagytak: a fordításhoz szükség lesz a libglew-dev, a libboost-system-dev csomagra is (a libboost-asio-dev helyett lehet, hogy libasio-dev csomagod van).

Horus
Horus képe
Offline
Last seen: 1 év 3 hónap
Csatl.: 2007. 04. 24. 02:00
Re: Frogetto & Friends

Áh, ha Jetrel is közreműködik, akkor érthető, miért erre az állatkára esett a választás. :D
Bár a békás platformjátékok műfajában a Superfrog elég magasra tette a mércét, kíváncsi vagyok, hogy sikerül-e... átugrania.