Back to top

Sérült visszajátszás; mit lehet tenni?

3 posts / 0 new
Utolsó bejegyzés
Horus
Horus képe
Offline
Last seen: 1 év 2 hónap
Csatl.: 2007. 04. 24. 02:00
Sérült visszajátszás; mit lehet tenni?

Minden komoly játékos találkozott már a problémával: a visszajátszás "korrupt", és vagy be sem engedi tölteni, vagy csak a legutóbbi visszatöltéstől fogva, vagy pedig elkezdődik a játék normálisan, azonban egyes lépések eltűnnek, és csak egy párbeszédablak idegesíti az embert helyettük. Az esetek 99%-a mögött a játék visszatöltése áll, ami pedig gyakorlatilag kikerülhetetlen...

A dologra persze vannak megoldások, de ezekkel én sem vagyok tisztában. Kele a fájl szerkesztésével ért el eredményeket, valamint állítólag létezik egy program, amivel ki lehet javítani a sérült replay-t.
Mivel ez egy sokakat érintő szituáció, örülnék, ha valaki megoldással tudna szolgálni.
Köszönöm!

(egyébként vicc az egész, ilyen debil hibának béta verziókban szabadna legfeljebb előfordulnia, de úgy tűnik, minden soselátod-bugot előbb orvosolnak...)

Zaton
Zaton képe
Offline
Last seen: 5 év 10 hónap
Csatl.: 2008. 12. 22. 20:43
Re: Sérült visszajátszás; mit lehet tenni?

A visszajátszás egy elég problémás része a Wesnothnak, elég idegesítő pl. az a bug hogy rengeteg fölösleges vackot ment, tehát a régi egységképek a jobb sarokban, az egység adatai felett van ( ki lehet próbálni, csak tölts be egy régebbi visszajátszást, ahol még pl. a régi sellő vagy régi szintet lépett szellem van. A verzió nem lényeges, a mentésekben/visszajátszásokban nem sok fejlesztés történt 1.4. óta). egy Nobun nevű illető szerint a fölösleges adatokban van a legtöbb bug, amit el lehet távolítani, ezeket fel is sorolja az angol fórumon, és sztem lehet írni egy olyan programot ami ezeket kiszedi(vagy már megtették?). Ez kellően le is csökkentené a méretét, tehát visszatömörítésre sem lenne különösebb szükség. Esetleg, amiről már tudjuk, hogy rossz, megpróbálhatjuk manuálisan kipiszkálni a fölösleget. De a legjobb az lenne, ha megírnánk a szerkesztőknek hogy csinálják meg, nem lehet túl nehéz, hiszen kiszedni kell a játékból és nem beletenni :)

kele
kele képe
Offline
Last seen: 7 év 5 hónap
Csatl.: 2008. 08. 28. 02:00
Re: Sérült visszajátszás; mit lehet tenni?

Mivel a visszajátszás egy strukturált szövegfájl, nem túl bonyolult kielemezni, hogy mit tartalmaz. S hogy mi benne a fölösleges, azt is. Nyilván erről szól a lista (nem nézem meg). A magam részéről a Zaton által felvázolt "manuális kipiszkálást" követtem el. A probléma gyökerét valószínűleg az adja, hogy a visszajátszást a körvégi automatikus mentésből kreálja úgy, hogy kitörli a felesleges részeket. Ha valaki megnéz egy elmentett állást, akkor ugyanazt látja, mintha egy visszajátszást mentett volna el annyi többlettel, hogy az aktuális helyzet leírását is tartalmazza. Ezek kigyomlálása nem igazán sikeres. S mivel c++-ban vagyon írva, a javítgatás helyett egy új modul írása lehet, hogy célravezetőbb lenne ;)

kele