Általános Taktikák

Teljesen Védekező
8% (5 szavazat)
1-2 Harcossal védekezek, a többi támad
5% (3 szavazat)
Falufoglalgatás
12% (7 szavazat)
Teljesen kevert, vagy összejátszok a csapattársammal
10% (6 szavazat)
Falufoglalgatás+ támadás
30% (18 szavazat)
Támadó taktika
7% (4 szavazat)
Teljes támadás(velem eggyütt)
3% (2 szavazat)
valami más, majd leírom a fórumban
8% (5 szavazat)
Egy nagy sereget alkotok össze és úgy indulok neki az ellenségnek
15% (9 szavazat)
Egyenként küldöm az ellenségnek a lényeimet
2% (1 szavazat)
Összes szavazat: 60
Anonymous

Ezt a fórumot azért hoztam létre, hogy megtudjam, milyen gondolkodás módot alkalmaztok...(nem csak azért, hogy könnyebb legyen nekem a bajnokságon Laughing out loud )
Ide írjátok le a másfélét!
Kérem, mindenki szavazzon!
(ezt az egészet egy normál méretű pályára értem, 1 csapattársal és 6 ellenséggel)

Vendég (nem ellenőrzött)

későn olvastam el és azt hittem hogy 2 v 2 van Laughing out loud

Vendég (nem ellenőrzött)

Én általában dárdást mágust és lovast veszek ilyenkor. A lovason kívül mindenki megy fogalalni. A lovasok pedig különböző irányokból mennek az ellenség vára felé. Ha szerencsém van akkor még a vezért is meg lehet ölni (bár ahoz nagyon peches ellenfél kell). Azért mágus és dárdás mert ők szinte minden ellen jók. Bár ha egy csapat fapásztorral találkoznak akkor baj van :S

,,Találkozunk valahol, valamikor!"
GoldAge képe
GoldAge
Csatl.: 2006. 12. 04.
Hely: Mezőkeresztes

Azon gondolkoztam hogyan tehetnék hozzá. Nem kritizálni akarok, ha teszem ált. azért, hogy előre halajunk. Nos magyar közösségbe kb ugyanaz van, mint a ladderbe, vagy bármely más ország wesnoth közösségébe: Hatalmas szakadék a játékosok közt. Ez így eléggé megnehezíti a dolgokat.

Nem találtam megfelelő témát, ezt választottam. Majd tegyétek már be a megfekekő helyre a fórumban, kösz előre is. Esetleg mondjátok meg hova írjak. Nem tudom nálatok hogy mennek a dolgok. ha véletlen nem a megfelelő helyre írok, azt nem akarom, hogy ne jusson el, vagy törölve legyen. 

Taktikákkal, stratégiákkal kapcsolatban, folyamatosan kapok visszajelzéseket, hogy lenne rá igény, de úgy túnik a többség magyarul szeretné megkapni. Vagy lusta.

Én 1 dolgot javasolnék elsőre, kutassátok fel a hivatalos fórumon a dolgokat, és fordítsátok le magyarra a jól prezentált, jól kidolgozott stratégiákat, tippeket.

http://forums.wesnoth.org/viewtopic.php?f=15&t=28936&hilit=tactics+strategy

ez csak 1 példa most jöttem rá, hogy én is nagyon le vagyok maradva ezekkel a dolgokkat, mi OP (OP-overpowered, túl erős), mi nem az, mik a leggyakoribb taktikák, lehetetlen match-up-ok stb stb)

TheMAze
Csatl.: 2011. 08. 11.

Sajnálattal látom hogy nem találtam értelmes információt Smile

 

Megosztanám saját tapasztalataimat. Rengeteget játszottam régebben élőholtakkal és mostanában lázadókkal is.

 

Hulláknál azt tudnám mondani - nyerő ha vannak denevéreid akik folyamatosan idegesítik az ellenfelet, mert ezekkel gyorsan be tudsz foglalni falukat ha nincsen ZOC az adott részen (nem állják el az utad egységek). Emellé fajtól függően válogatok tanitványokat és csotikat (íjász és sima). Hullazabáló jó de mióta a mérgezést gátolják a gyógyítók - elfek és perzsekények ellen semmit nem ér kb. azért jó ha van 1. 

Alkonyatkor kell támadni indulni vagy késő délután és hajnalban visszavonulni (gyengébbek kedvéért). A csontik olyanok mint a papír reggel főleg mágusok, nehézgyalogosok, fapásztorok, és a sárkányok ellen. REGGEL ezekkel ne találkozz ha lehet védd be őket. - Jó golyófogó lehet pár eleven test bár mivel nincs ZOC-ja (0. szintű) ezért nem a leghatásosabb maximum egy veszélyes mezőre lehet betolni hogy a megsebzett egységed ne tudják direktbe bedarálni.

Az árny tanitványaid kettessével halált szórnak mindenre ami mozog éjjel, és nappal is erősek de 99%-ban közelharci támadás áldozatául esnek így próbáld őket úgy alkalmazni a csontikkal hogy ne legyen már aki visszatámad. Falukban nappal regenerálva hidegen tálalandó.

Szellemek pedig kiválóak fedezni a visszavonulásod, és mivel gyorsan mozognak így ha bekapnak pár sebzést még mindig el tudnak menekülni. Drága egység viszont ha szintet lép igazi halálosztó lesz belőle! Wink

 

Lázadók-nál kimondottan egy dologra érdemes szerintem odafigyelni. Akkor támadj amikor a másik gyenge illetve használd ki maximálisan az erdő adta 60%-70% védelmet. Ettől nem leszel halhatatlan, de nagyon hasznos és sok egységed túlélheti ha erdőben van ahelyett hogy dombokon lófrálnak.

Minden nép ellen más taktikát érdemes alkalmazni, mert egyik se működik a másik ellen. Ebben nem sok tanácsot tudok szolgálni mert még én is tanulom hogy mi a dörgés.

Ami biztosan jó ötlet - Sámánokkal lassítani az erős ellenfeleket és olyan pozicióba rakni hogy 1 nél többen ne tudják támadni, köré pedig védőgyűrűben a többiek. Ez elhanyagolható ha erdőre tudjuk telepíteni a szöszit, de így is 1-2 max támadó az ideális ha hosszúéletű szeretnénk hogy legyen kicsi sámánunk pályafutása.

Elf harcosok gyenge szarok a többihez képest VISZONT van nekik jó kis íj támadásuk. Ami egy jó ötlet lehet - falura ültetni őket és ha sok az ellen aki aprítaná őket kihasználni az íj támadást (persze ha közelharc orientált egységek a támadók) a törpöknél, embereknél és orkoknál a közelharci egységeknek nagyon gyenge a távolsági támadása vagy egyáltalán nincs. Ezzel hp előnyre tehetsz szert hiszen nem tudnak visszatámadni, és amikor újra támadnak védekezésből akár meg is tudsz ölni 1-2t míg sok sebzett egységet hagysz magad után. Ezeknek a bátor harcosoknak a felmentésére érdemes küldeni íjászokat vagy más harcosokat akik a gyenge egységeket bedarálják.

Fapásztor "mászás" erdőről erdőre hasznos ha nem figyelmes az ellenfeled könnyen meglepheted egy jól irányzott hátba támadással vagy meglepetés gyilkolással. Persze figyeljünk oda kit támadunk és mikor.

Mágusokat akkor használjunk ha az ellenfél nem sárkány illetve nincsenek a közelben Ulf-ok (törp berserker) ezek a kis rohadékok beaprítják a sámánod és mágusod szóval vigyázat. Mágusok reggel, napközben erős sebzést tudnak prudkálni jól bevédve harcosokkal megsokszorozza azok hatékonyságát.

 

Általánosságban azt veszem észre hogy SOHA nem jó egyféle egységet de még 1-2 félét sem venni legalább 3-4 félét. Mindegyiknek az erősségét gyengeségét érdemes bemagolni hogy ne kerülj szorult helyzetbe.

Végül de nem utolsó sorban - ha komolyan érdekel a játék kérdezz, figyelj és tanulj. Készíts magadnak egy felállást, kisérletezz és találd meg a neked megfelelő taktikát stílust. 

 

Remélem hasznosnak bizonyul majd Smile

 

Wolfhunter18 képe
Wolfhunter18
Csatl.: 2013. 10. 28.

Ha nagy a pálya én is a lovasságra gyúrok rá és amennyira lehetséges. elfoglalom a falvakat. Már ha az emberekkel vagyok. Egyébként a csapatjáték az meg csapatjáték. Vagy másfél éve összehozott a sors egy brazil gyerekkel, akinke igen jó ötletei voltak. Két - három meccset elvittünk.

gamedroid.hu
Somesz képe
Somesz
Csatl.: 2006. 05. 02.
Hely: Miskolc

Tudtok mondani egy magyar server ip-t?

Vendég (nem ellenőrzött)

??

Vendég (nem ellenőrzött)

Én általába fogok pár gyors egy séget és elfoglalom a falukat de közbe támadok és védekezek Laughing out loud

Vendég (nem ellenőrzött)

Ez nálam függ a napszaktól, a játszott, valamint az ellenfél fajától és attól is, hogy gép vagy ember az ellenfél. A falufoglalgatás gép ellen nagyon hatásos.

// Magyar szerverről nem tudok, de kevés magyar játékos van, nincs rá akkora igény...

Vendég (nem ellenőrzött)

magyar szerver a " wesnoth.kfki.hu ". Én általában tündékkel vagyok, előreküldök egy vagy két lovast felderítőnek, aztán olyan 1séget toborzok ami hatásos.A lovasokat pedig elküldöm falvat foglalgatni.

"If we do not ever take time, how can we ever have time?" "Amire nem szánunk időt, arra nem is lehet időnk."
Logalmier képe
Logalmier
Csatl.: 2009. 03. 31.
Hely: győri Püspökerdő

Tudod, logalmier, azért nézd meg, mire reagálsz. Az az üzenet, amire válaszoltál, 2 éves Smile Amúgy, ha már ide írok, én felállítok egy sorfalat, és ha az ellenség nagy erőkkel támad, bekerítem és puff neki.

Zaton képe
Zaton
Csatl.: 2008. 12. 22.

Szerintem a hadjáratokban a kevés az aranyad,vagy el kell juttatni a vezéredet egy helyre,akkor szerintem érdemes a vezéreddel ölni az ellenségeket,mert ha túl kicsi a szintje(ahogy Delfador mondja),akkor talán nem bírja az elkövetkezendő csatákat,pl. főleg amikor üldöznek,én pont ott tartok a tűz jogaránál,hogy üldöznek a tündék,el kell bújni egy üregbe(vagy mibe)azt kitör a láva,ami elpusztítja tündék százait(semmi esélyem ellenük,igaz hogy barlangban vagyunk,de van nekik törp bárójuk,törp sárkányőrük,tünde portyázójuk,tünde fejvadászuk,tünde bajnokuk,tüdnde marsalljuk stb.).

Nem ismerek a Harc Wesnothért játéknál jobbat! Üdvözlet:Juhász Gábor
Gábor
Csatl.: 2009. 05. 01.
Hely: Nagyvenyim

Elég vegyes sereget szoktam felállítani, ami az aranytól függ. Nekem az a technikám hogyha van valami folyó ami legalább 2-3 lépés széles hogy a közelébe megállni és az ellent beleszorítani. Ha nincs akkor 2 részre osztom a sereget, amiből a nagyobb védekezik.

A védekező csapatnak a lényege hogy gyorsan átlehessen csoportosítani egyik helyről a másikra. Értelemszerűen gyalogság előre, hátulra a mágusok oldalra a lovasság. A védekezőket addig nem is szoktam elindítani, amíg az ellenség ki nem fogy katonákból vagy már nincs meghatározó számú embere. Ezután már könnyen lehet nyerni.

A másik kisebb fele, ami az arany mennyiségétől függ lehet 3-5 fő, a feladata egy elkerülő úton a falvak foglalása és az ellenséges támadó sereg, vagy akár ha elég ügyesek vagyunk a fővezér megölése is. Én általába a tehermentesítésre szoktam vele törekedni.

Tyriel
Csatl.: 2008. 10. 24.
Új hozzászólás